Nieuwjaarsdag 2017 Odessa Oekraïne

0
3862
odessa oekraïne sneeuw cherub operahouse

Start van 2017 Odessa Oekraïne

odessa oekraïne sneeuw cherubOp nieuwjaarsdag kwam ik aan in Odessa, Oekraïne. Een werkreis, maar stiekem zijn al mijn werkreizen allemaal supervakanties. Ik heb het
geluk de wereld over te kunnen reizen op uitnodiging van mensen of organisaties die belangstelling hebben voor mijn  NLP-trainingen. Ik moet bekennen dat ik me nog altijd in de arm knijp, onderweg, om te voelen of ik dit allemaal echt beleef, of dat ik het droom. Ik heb op die manier nogal wat mede- passagiers van hun stoel doen opspringen, als ik ‘Auw!’ piepte, en daarna in lachen uitbarstte. Een groot voordeel van vliegen is dat je niet het risico loopt tïjdens de reis eruitgezet te worden, maar bij iedere transfer-luchthaven keek ik toch omzichtig om me heen of mijn gedrag niet had geleid tot het optrommelen van plaatselijke autoriteiten.

In elk geval: de start van mijn nieuwe jaar vond plaats   in Odessa en ik dacht terug aan mijn eerste bezoek aan Odessa, precies een jaar geleden. Toen lag er sneeuw; veel sneeuw. Nu helemaal niet. Een cliënt van me kwam in mijn gedachten op en dat had alles te maken met NLP en met sneeuw. NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) kan ik het kernachtigst omschrijven als een krachtige methode om succesvol te denken en te handelen. Voor mij betekent succes het ervaren van een groot geluksgevoel. Een ander meet succes bij voorbeeld af aan de hoeveelheid geld die hij bezit. Prima. De cliënt die door mijn hoofd schoot, laten we hem Alex noemen, kwam ooit in mijn praktijk. Hij bevond zich bij de intake in een donkere, sombere gemoedstoestand. Een somberte die zijn leven nu al te lang beheerste. Er zijn enkele uitzonderlijk toverachtige interventies beschikbaar om gemoedstoestanden te beïnvloeden. Toen we erachter kwamen dat het woord ‘sneeuw’ hem ooit in een intens plezierige stemming had gebracht, gingen we daarmee aan de slag.

Voor Alex kan het woord ‘sneeuw’ – als een drukknop op de jukebox – deze stemming telkens opnieuw oproepen. Alex hoefde alleen maar ‘sneeuw’ te zeggen of te denken en… hopla, de intens plezierige stemming verscheen en overschreef als het ware de donkere somberte. Het woord ‘sneeuw’ veroorzaakte de perfecte start van zijn nieuwe leven, bevestigde hij later. Waarschijnlijk heb ik wat al te vaak aan sneeuw gedacht, daar in Odessa; vooral ook omdat ik meestal ‘krijg’ wat ik ‘oproep’. Jaja. Toen de dag van terugkeer aanbrak, begon het onbedaarlijk te sneeuwen. Geparkeerde auto’s verdwe- nen tot aan de zijramen onder de sneeuw. Ik móést wel blijven. Ik werd overmand door een groot geluksgevoel en kneep mezelf nog maar eens in de arm.

Odessa in de sneeuw: voor mij ’de perfecte start van het Nieuwe Jaar’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here